Centrum personen met jongdementie

Een warme thuis en een zorg op maat, dat is wat we u willen bieden. Onze medewerkers staan borg voor kwaliteitsvolle zorgverlening, ondersteuning en begeleiding. Zij doen dit in leefgroepen van 11 tot 18 bewoners vanuit een warme, oprechte betrokkenheid. Het woonzorgcentrum telt 120 woongelegenheden, waarvan 4 geschikt voor koppels. Alle bewoners beschikken over een eigen leefruimte die zij, indien gewenst, zelf kunnen inrichten. De ruimtes liggen verspreid over twee verdiepingen en zijn verdeeld in leefgroepen met telkens 18 bewoners.

Op de eerste verdieping wonen bewoners met de diagnose jongdementie in een kleinere leefgroep van 11 bewoners. In deze afdeling kleinschalig genormaliseerd wonen, kunnen de bewoners hun activiteiten zoveel mogelijk verder zetten.

De modern ingerichte kamers beschikken naast een bed, kast, stoel, ... ook over een tv toestel en een goed uitgeruste badkamer. Elke verdieping beschikt bovendien over twee badkamers met ligbaden met relaxatiefuncties. 

Daarbij staat ook een zinvolle tijdsbesteding centraal, afhankelijk van de wensen en behoeften die u als bewoner hebt.

Cadiz wil via een integrale verzorgingsaanpak een veilige thuis creëren. Iedere bewoner kan naar zijn eigen belangstelling of behoefte gebruikmaken van:

  • kinesitherapie;
  • ergotherapie;
  • animatie- en ontspanningsactiviteiten.

Daarnaast is er voldoende vakkundig personeel aanwezig zodat u ook bij ziekte niet onmiddellijk moet worden opgenomen in het ziekenhuis.

Naast onze professionele zorgverleners, kunnen we elke dag opnieuw rekenen op de hulp van onze vrijwilligers om u de extra aandacht en begeleiding te garanderen die u verdient.